Algemene info

Wat?

Toertje Kasterlee is een interactieve wandeling met opdrachten doorheen Kasterlee. Aan de hand van onze eigen ontwikkelde app voor smartphones gidsen we je door ons dorp langs een gevarieerd parcours over verkeersluwe wegen. Onderweg schotelen we je verschillende interactieve opdrachten en puzzels voor, die je tot een goed einde kan brengen door gebruik te maken van je omgeving en logisch na te denken. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om gewoon een toertje te maken zonder opdrachten uit te voeren. Aan jou de keuze.

Met wie?

Wandelen kan alleen of in groep en zowel met grotere als kleinere kinderen. Een aantal opdrachten zijn op kindermaat, de meeste puzzels en vragen zijn echter op een niveau voor volwassenen. Ze laten wel toe om de kinderen te betrekken in het zoeken naar antwoorden. Het traject is ongeveer 4 km lang en duurt 2 tot 3 uur, inclusief het oplossen van de opdrachten. Er is slechts een klein stuk onverhard, wat onze wandeling ook toegankelijk maakt voor een buggy.

Waarom?

ToertjeKasterlee kwam tot stand ter vervanging van de jaarlijkse quiz van de ouderraad van ‘de Klimtoren’ en ‘de Waaier’, die dit jaar door de coronacrisis werd geannuleerd. Om onze kinderen in deze tijden zo optimaal mogelijk te laten genieten van hun onderwijs, willen we als ouderraad de school financieel steunen door deze wandeling te maken. Daarnaast is het natuurlijk een ontspannende activiteit die volledig voldoet aan de coronamaatregelen.

Wat heb ik nodig?

Het enige wat je nodig hebt om de wandeling te doen, is een smartphone met internetverbinding en een geldige activatiecode. Optioneel kan je kladpapier en een balpen meenemen om onderweg iets te noteren.
De activatiecode moet je op voorhand kopen. Dat kan via deze website. Kostprijs is 10 euro per code. Na online betaling kan je dan meteen vertrekken.

Hoe werkt het?

Als je de activatiecode invoert op deze website, heb je gedurende 10 dagen toegang tot de wandelomgeving in onze app. Deze gidst je doorheen Kasterlee aan de hand van duidelijke routebeschrijvingen en toffe opdrachten. Gedurende deze periode kan je de route dus bekijken, antwoorden ingeven en daarmee punten verdienen. Het geeft je ook ruim voldoende tijd om de wandeling eventueel in meerdere delen te voltooien. Na 10 dagen kan je niet meer actief deelnemen maar wel nog je score herbekijken, om deze bijvoorbeeld te vergelijken met je vrienden.

Waar gaan we wandelen?

Het startpunt is de brievenbus van de kleuterschool ‘de Klimtoren’ (Boslaan 2, Kasterlee). Vandaar volgen we een gevarieerd parcours over verkeersluwe wegen doorheen Kasterlee. Parkeren kan in de Mgr. Heylenstraat ter hoogte van ‘de Waaier’, of ter hoogte van het SMIK.

En wanneer kan ik vertrekken?

U kan deze wandeling op elk moment doen, mits u een activatiecode hebt. De activatiecodes blijven minstens bruikbaar tot 6 juni 2021. Tot en met die dag kan u codes aankopen en activeren.

Ik wil nu starten!

Dat is fijn. Klik hieronder om je activatiecode aan te kopen en je kan meteen op weg! Moest je nog met vragen zitten, kan je ons bereiken via het contactformulier.

");